Nieuws

"Tomorrow towards a selected chemistry 3rd edition: Catalysis and sustainable development"
Donderdag 20 november 2008

 

Leerlingen van drie deelnemende scholen van het project ‘VerMEID de wetenschappen’ kregen de unieke gelegenheid om via een videoconferentie vragen te stellen aan gerenommeerde wetenschappers.

De videoconferentie werd door IDECAT georganiseerd op het einde van de conferentie “Tomorrow towards a selected chemistry 3rd edition: Catalysis and sustainable development”.
IDECAT is een Europees expertisenetwerk voor labo’s die onderzoek doen over katalyse, nanotechnologie en duurzame ontwikkeling. Het laboratorium voor Chemische Technologie van de universiteit Gent is één van de partners in dit netwerk.

Leerlingen van het laatste jaar van KA Gentbrugge, KA Voskenslaan en het Koninklijk Lyceum Gent stonden via de videoconferentie in verbinding met scholen uit Toulouse, Eindhoven, Lyon en Soupthampton. Iedereen kon vragen stellen aan: Nobellaureaten chemie Yves Chauvin (2005) en Gerhard Ertl (2007), een aantal mensen uit de industrie (BASF en TOTAL), de voorzitter van IDECAT en ook aan Katharina Breme, laureaat 2007 L’Oréal Frankrijk (for Women in Science Fellow). Daarnaast werd ook nog een kwis gespeeld met alle deelnemende locaties.

Reacties op de inhoud: . Laatste wijziging 21/11/08 18:14:22
site Centrum voor Genderstudies Centrum voor Genderstudies
aanmelden