2005

Een nieuwe medewerkster bij het Centrum voor Genderstudies

Van januari 2005 tot en met december 2006 kreeg het Centrum voor Genderstudies een fulltime medewerkster en een budget van 10.000 euro. De nieuwe medewerkster, Hanneke Pyck, stond in 2005 en 2006 samen met de coördinator en de leden van het centrum in voor de initiatie van een gendermainstreamingbeleid aan de UGent.

Het Centrum voor Genderstudies kreeg alzo de opdracht een gelijkekansenbeleid aan de UGent te initiëren, als strategie werd gekozen voor ‘gender mainstreaming'. Gender mainstreaming is het (re)organiseren, verbeteren, ontwikkelen en evalueren van beleidsprocessen op zo een manier dat een perspectief van gendergelijkheid wordt ingebouwd in al het beleid op alle niveaus en in alle fases, door de actoren die normaal dat beleid maken*. Bij gender mainstreaming ligt de focus bijgevolg op het veranderen van structuren, systemen en culturen zodat vrouwen én mannen gelijke kansen hebben. Gender mainstreaming heeft op deze manier een meerwaarde voor vrouwen én mannen want een beleid dat geen rekening houdt met gender is een eenzijdig beleid.

Een belangrijke stap in de initiatie van een gendermainstreamingbeleid was de analyse van de huidige toestand aan de verschillende faculteiten en in de verschillende geledingen. Hiertoe werden relevante en betrouwbare statistieken opgesplitst naar geslacht verzameld, verwerkt en verspreid. Deze analyse had betrekking op alle personeelsleden van de UGent: de man-vrouw verhoudingen van de studenten, het academisch personeel (inclusief doctorandi en postdoctorale onderzoekers) en het administratief en technisch personeel werden onder de loep genomen. Tevens werd nagegaan worden of er sprake was van een evolutie in de cijfers.

 

*Council of Europe , Gender mainstreaming. Conceptual Framework, Methodology and Presentation of Good Practices. Strassbourg, Council of Europe, May 1998.

Reacties op de inhoud: . Laatste wijziging 05/03/07 15:12:26
site Centrum voor Genderstudies Centrum voor Genderstudies
aanmelden